استخدام ویتر رستوران

ویتر یا پیش‌خدمت رستوران شخصی است که سفارشات غذا را از مشتریان می‌گیرد و به آشپزخانه می‌دهد  و بعد از اتمام پخت غذا مسئولیت سرو غذا را بر روی میز مشتریان رستوران بر عهده دارد.



ضرورت استخدام ویتر رستوران

آشنایی با ادبیات رستوران‌ها و سایر مشاغل گردشگری به شما در شناسایی و پیداکردن کار مورد نظرتان کمک خواهد کرد. به کارمند مردی که پیش‌خدمت رستوران است ویتر و به کارمند خانمی که این وظیفه را بر عهده دارد در اصطلاح ویترس می‌گویند. گاها این موقعیت شغلی را با عنوان‌های دیگری نظیر گارسون، سالن‌کار و پیش‌خدمت در آگهی‌های استخدام رستوران و کافه مشاهده می‌کنیم. اولین برخورد مشتریان و مهمانان با رستوران از طریق ویتر صورت می‌گیرد و در حقیقت کلید اصلی در ارتباطات و تماس مشتریان با رستوران به شمار می‌آید. به هنگام ورود مهمانان به رستوران او آن‌ها را به سمت میزها راهنمایی کرده و در مورد انتخاب غذاها از منو به آن‌ها کمک می‌کند. هر گونه انتقاد، شکایت و گله‌مندی از دیرکرد سرو غذا یا موارد دیگر مستقیما به ویتر رستوران مربوط می‌شود و می‌بایست پاسخ‌گو باشد. ویترهای خوب و حرفه‌ای برای رستوران‌ها یک سرمایه و منابع انسانی ارزشمند محسوب می‌شوند و لذا کارفرمایان باید نسبت به نگه‌داشتن این نیروها تلاش لازم را انجام دهند. استخدام ویتر رستوران کار ساده‌ای نیست و ضرورت پرداختن به این موضوع بسیار مهم است. ویترها نماینده تمام قدر ارائه خدمات به مشتریان هستند و برای اینکه از عهده این مسئولیت شانه خالی نکنند باید به کار خود علاقه داشته باشند. 


وظایف مهم گارسون رستوران 

موقعیت شغلی سالن‌کار یا گارسون رستوران ممکن است کاری ساده به نظر برسد ولی در عین سادگی دارای وظایف و مسئولیت‌های سنگینی نیز هست. او به راحتی می‌تواند روی فروش و سطح سودآوری رستوران تاثیر بگذارد به ویژه اگر در کار خود حرفه‌ای باشد. برای رسیدن به این هدف، پیش‌خدمت رستوران وظایفی دارد که باید در انجام آن‌ها کوشا باشد:

دریافت سفارشات مشتریان و ارائه آن‌ها به کارکنان آشپزخانه

مشاوره دادن و پیشنهاد برای انتخاب آیتم‌های منو بر اساس تمایل مشتریان

تمیزکردن میزها و سالن رستوران بعد از رفتن مهمانان

این وظایف در واقه نوعی شرح شغلی پوزیشن شغلی پیش‌خدمت رستوران است که برای انجام آن‌های دارابودن تعدادی از ویژگی‌های سازمانی، شخصیتی و حرفه‌ای ضروری است.


مهارت‌های ویتر رستوران

همان‌طور که گفتیم در استخدام گارسون رستوران حتما باید مهارت‌ها و معیارهایی وجود داشته باشند تا کارفرمایان بتوانند بهترین نیروها را جذب کنند. مهارت‌ها و صلاحیت‌های احراز یک شغل از مهم‌ترین فاکتورهای سنجش افراد جویای کار محسوب می‌شود. برای استخدام ویتر رستوران نیز تعدادی از این مهارت‌های کلیدی وجود دارد که صاحبان و مدیران رستوران‌ها در کارمندگزینی به آن‌ها توجه ویژه‌ای دارند. در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

آشنایی با سیستم ثبت و مدیریت سفارشات مشتریان

دارای حافظه خوبی برای طبقه‌بندی اطلاعات مربوط به شمتریان در ذهن خود باشد

توانایی کار در محیط‌های پرفشار و استرس‌زای کاری

برخورداری از مهارت‌های عالی در ارائه خدمات به مشتریان رستوران

دارای استقامت بدنی لازم برای کل شیفت‌هایی که سرپا می‌ایستد.

داشتن روابط عمومی قوی برای ارتباط موثر با مشتریان و سایر بخش‌های رستوران

توانایی کار کردن با بخش صندوق رستوران

تحت کنترل‌داشتن زیبایی و جذابیت بصری رستوران و مدیریت و کنترل زباله‌ها 

با داشتن مهارت‌های گفته‌شده، هیچ‌وقت یک پیش‌خدمت رستوران بیکار نخواهد بود و چه بسا در استخدام آن‌ها نوعی رقابت هم وجود داشته باشد.


سلسله مراتب پیش‌خدمت رستوران

هر بخش کوچک و بزرگ در رستوران‌ها دارای زیرمجموعه‌هایی هستند که همه برای یک هدف به فعالیت می‌پردازند. در رستوران‌های کوچک احتمالا وجود یک یا چند گارسون در استخدام ویتر رستوران مورد توجه قرار گیرد اما در رستوران‌های بزرگ و لوکس ممکن است سلسله‌مراتبی در شغل پیش‌خدمتی وجود داشته باشد که با هم آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

گارسون اصلی: در حقیقت این شخص نوعی سرگارسون و یا پیش‌خدمت مافوق است که اغلب مسئول هماهنگی خدمات در میان مشتریان است. مسئولیت این اشخاص سفارش‌دادن غذا به سرآشپزها، تهیه نوشیدنی‌ها و رسیدگی به تراکنش‌های مالی است.

اکسپدیتور (Expeditor): به عنوان مسئول بررسی سفارشات شناخته می‌شود برای اطمینان حاصل‌کردن از کامل و دقیق‌بودن آن‌ها. همچنین آماده‌کردن سینی‌ها برای سرو غذا را بر عهده دارند.

گارسون: این پیش‌خدمت‌ها وظایفی همچون سرگارسون‌ها دارند اما در محدوده‌ای کوچک. 

مسئول آوردن سفارشات: در واقع به عنوان یک دونده در رستوران شناخته می‌شود و به طور خاص مسئول آوردن سفارشات آماده‌شده و کامل‌شده به مشتریان است.

با توجه به اندازه و تنوع منو غذاهای هر رستوران این سلسله مراتب می‌تواند بسیار متفاوت و گاها بیش‌تر باشد. رستوران‌ها و کافه‌ها یکی از پرمشغله‌ترین کسب و کارهای گردشگری هستند که شاغل‌شدن در ان‌ها انرژی و قوای جسمانی خوبی را لازم دارد. حتما به هنگام جستجوی کار در این مکان‌ها تلاش کنید از انطباق ویژگی‌ها و مهارت‌های خود با شرح شغل گارسون رستوران اطمینان حاصل کنید تا از عهده ایفای این نقش برآیید. شما می‌توانید آگهی‌های استخدام ویتر رستوران را در سایت کاریابی و بانک استخدامی گردشگری کاروما برای خودتان جستجو کنید.