استخدام مدیر رستوران
مدیر رستوران شخصی است که مسئولیت اداره رستوران و نظارت بر کارکنان بخشهای مختلف رستوران را بر عهده دارد تا رستوران به سودآوری و بازدهی مورد نظر برسد.
موارد استخدام مدیر رستوران
مدیران رستورانها اشخاصی با روحیه رهبری هستند که در بسیاری از مکانها به فعالیت میپردازند. از رستورانهای کوچک محلی گرفته تا مقیاس بزرگتر مثل هتلهای لوکس و زنجیرهای به مدیر رستوران نیاز دارند. مدیریت کل رستوران، مدیریت خدمات مشتریان، نظارت بر منابع انسانی، نظارت بر زنجیره تامین و تدارکات، سلامت و ایمنی و بسیاری از موارد دیگر در حوزه اختیارات مدیران رستورانها قرار میگیرند. این موقعیت شغلی به عنوان شغل شماره یک حوزه هتلداری به ویژه برای غذاخوریها محسوب میشود.
وظایف مدیر رستوران
همانطور که در بالا به حوزه اختیارات کلی مدیر رستوران اشاره کردیم در ادامه به جزئیات این وظایف و مسئولیتها خواهیم پرداخت:
سازماندهی برنامههای مختلف
ارزیابی عملکرد تمامی کارکنان
نظارت بر عملیات شیفتهای روزانه
مصاحبه و استخدام کارمندان جدید
هماهنگکردن روزانه عملیات رستوران
پیگیری و نظارت بر ساعات کار کارکنان
ثبت اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد
رعایتکردن استانداردهای ایمنی و کیفیت مواد غذایی
راضی نگهداشتن مشتریان و رسیدگی به شکایات آنها
آموزش کارکنان برای پیروی از رویههای معمول رستوران
کنترل هزینههای عملیاتی و شناسایی راههای کاهشدادن زبالهها
اطمینان از اینکه تمام وجوه نقد پایان روز به درستی تکمیل گردیده است
اطمینان حاصلکردن از سازگاری کارکنان ورودی با خط مشیهای شرکت
تعامل با مهمانان برای دریافت بازخورد در مورد کیفیت محصولات و سطح خدمات
سفارش غذا، ملحفه، دستکش و سایر لوازم در حالی که محدودیت بودجه وجود دارد
استخدام مدیر رستوران با توجه به تواناییهای او در انجام وظایف فوق صورت میگیرد لذا اگر خواهان اشتغال در این موقعیت شغلی هستید باید یک ارزیابی کلی از خود داشته باشید که آیا قادر به انجام این مسئولیتها هستید یا نه!
ویژگیهای شخصیتی مدیر رستوران
ویژگیهای مدیران در هر کسب و کاری با ویژگیهای رهبران مشابه است با این تفاوت که مدیران رستورانها در سطح کوچکتر به اعمال رهبری میپردازند. اگر جزو کسانی هستید که به عنوان یک کارفرما به دنبال یک مدیر رستوران خوب هستید و یا اگر جزو افرادی هستید که علاقه دارید به فعالیت در این شغل بپردازید لذا حتما باید حائز ویژگیهای زیر باشید تا بتوانید از مسئولیت سنگین این پوزیشن شغلی بربیایید:
داشتن استقامت بذنی و فیزیکی
دارابودن نگرش مثبت و شاد
توانایی سازگاری با محیط کار و قوانین
داشتن توانایی حل مسئله
باهوش و توانمند در ارائه خدمات به مشتریان
فعال و انگیزهمند
داشتن تفکر نوآورانه
داشتن جدیت در تصمیمگیری
صبود و خوشبرخورد
داشتن شخصیت برونگرا و دوستانه
با اعتماد به نفس و مصمم
و بسیاری دیگر از ویژگیهایی که مدیریت رستوران را حرفهایتر و بامهارتتر جلوه میدهند. صاحبان رستورانها میبایستی به هنگام استخدام مدیر رستوران از تستهای روانشناسی برای ارزیابی ویژگیهای شخصیتی آنها استفاده کنند تا بتواند بهترین مدیر را برای رستوران خود جذب کنند.
مهارتها و صلاحیتهای مدیر رستوران
هر چقدر یک فرد در موقعیت مدیریت رستوران دارای مهارتها و صلاحیتهای حرفهای بیشتری باشد مسلما از شانس استخدام بهتری نیز برخوردار است. لذا لازم است که هر مدیر رستوران نسبت به گذراندن دروههای آموزشی برای افزایش مهارتهای خود بهره ببرد. اگر مشتاقانه منتظر هستید تا از این صلاحیت مطلع شوید در ادامه با ما همراه باشید:
داشتن سواد مالی
موفق در خدمات مشتری
تجربه کار مدیریت رستوران
آموزش دادن ایمنی مواد غذایی
دارابودن حداقل دیپلم دبیرستان
داشتن تجربه با شیفتهای طولانی
کار قبلی به عنوان مدیر یا سرپرست
توانایی سازماندهی موجودیهای رستوران
اگر توانسته باشید این مهارتها را یاد بگیرید یا آنها را ارتقا داده باشید به راحتی میتوانید در استخدام مدیر رستوران به فعالیت بپردازید.
شیفتهای کاری مدیر رستوران
مدیران رستورانها در شیفتهای مختلف کاری فعالیت دارند. ممکن است یک مدیر رستوران بخواهد به صورت شبانهروزی به کار بپردازد یا تماموقت یا پارهوقت. در بیشتر رستورانها به مدیران تماموقت و گاها شبانهروزی نیاز دارند لذا هر مدیر رستوران میبایست متناسب با شرایط وقت خود در یکی از این شیفتها به کار مشغول شود. در قسمت صلاحیتها اشاره کردیم که یکی از موارد مهم در پوزیشن مدیر رستوران داشتن تجربه در شیفتهای طولانی است و همین مورد نشان میدهد که این ویژگی یک مزیت رقابتی نیز محسوب میشود.
حقوق و مزایای مدیر رستوران
اشتغال در پستهای مدیریتی به ویژه در استخدام مدیر رستوران، در بیشتر موارد دارای حقوق و مزایای خوبی هستند اما بسته به درجه خدمات رستوران، بزرگی یا کوچکی آن و مکان قرار گرفتن رستوران، شیفتهای کاری و ... میتواند بسیار متغیر باشد. البته از سابقه و تجربه قبلی و سوابق تحصیلی هم نباید غافل ماند که در افزایش حقوق و مزایای مدیران تاثیر خوبی دارد. هر چند ممکن است در کشور ما به مدرک تحصیلی مزایا تعلق نگیرد ولی چنانچه مدرک تحصیلی با تجربه مرتبط همراه باشد حتما به افزایش دریافتی مدیر رستوران خواهد انجامید.
الزامات آموزشی مدیر رستوران
داشتن مدرک دیپلم برای احراز پست مدیریت رستوران کفایت میکند ولی هر چقدر شخص دارای دانش گستردهتر و مدرک تحصیلی بالاتر و مرتبط با حوزه کاری باشد مسلما برای وی یک مزیت محسوب میشود. تصور کنید دو فر برای به دستآوردن پوزیشن مدیریت رستوران رقابت میکنند هر دو دارای سوابق تجربی برابر بوده ولی یکی دیپلم دارد و دیگری مثلا دارای کارشناسی ارشد رشته گردشگری است. بدون شک صاحب رستوران نفر دوم را انتخاب خواهد کرد چرا که آشنایی با مبانی این حوزه به صورت علمی میتواند به افزایش سودآوری و همچنین تعهد و انگیزه در کار شود. جدا از مدرک تحصیلی شرکت در دورههای کوتاهمدت رستورانداری هم میتواند بر شانس شما برای استخدام مدیر رستوران موثر واقع شود.
در این مطلب تلاش شد که برای آگاهی و اطلاعرسانی به کاربران و کارجویان در مورد مدیریت رستوران، مفاهیم و سرنخهایی ارائه شود ولی برای اینکه بتوانید با این موقعیت شغلی، آینده کاری خود را بسازید حتما روی مهارتها و دانشتان به صورت مداوم کار کنید و از همه مهمتر داشتن علاقه را فراموش نکنید. یک مدیر موفق رستوران کسی است که با عشق و علاقه کار خود را انجام میدهد و آینده شغلی خود را تنظیم میکند.